{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena izgradnja kanalizacione mreže u Švrakinom Selu, izdvojeno 200.000 KM

9.7.2018. u 14:32
0
5
Nastavljena izgradnja kanalizacione mreže u Švrakinom Selu, izdvojeno 200.000 KM
0
Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je realizaciju projekta izgradnje separatne kanalizacione mreže u padinskom dijelu naselja Švrakino Selo, čime će biti riješen dugogodišnji problem stanovnika ovog dijela sarajevske općine Novi Grad.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Radovi se izvode u ulici Vejsila Ćurčića, gdje će biti izgrađeno 300 metara oborinske i 250 metara fekalne kanalizacione mreže. Za te radove iz Općinskog budžeta izdvojeno je 200.000 KM.

Prema riječima Nusreta Bajramovića, direktora firme Dinalsa koja izvodi radove, trenutno se rade iskopi i vrši polaganje cijevi.

"Uradit ćemo oko 550 metara kišne i fekalne kanalizacione mreže. Uporedo sa iskopima i polaganjem cijevi, u narednim danima vršit će se i postavljanje šahtova i priključaka individualnih stambenih objekata na novoizgrađenu kanalizacionu mrežu", kazao je Bajramović, dodajući da će se nakon navednih radova izvršiti i asfaltiranje ceste.

Riječ je o vrlo važnom infrastrukturnom projektu, značajnom za veliki broj stanovnika koji su godinama imali problem sa improviziranom kanalizacionom mrežom, koja je prouzrokovala puno problema, kako u ljetnom tako i u zimskom periodu.

Izgradnja separatne kanalizacione mreže u ovom dijelu Švrakinog Sela nastavak je velikog i skupog projekta koji se radi fazno. Prije dvije godine Općina je finansirala izgradnju jednog dijela kanalizacionog sistema u ulici Kodžina, a za te radove iz općinskog budžeta izdvojeno je 113.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: