|

Nastavljena akcija na protiv krijumčarenja narkotika

Nastavljena akcija na protiv krijumčarenja narkotika
0
F
FENA
15.12.2008. u 14:11
0
komentara
0

dijeljenja
Nastavljena akcija na protiv krijumčarenja narkotika
Nakon zapljene 163 kilograma marihuane na području Mostara, akcija na presijecanju lanaca krijumčarenja narkotika, koja se provodi po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nastavlja se i u te aktivnosti su nakon uspješnog pretresa koji su izvršili pripadnici FMUP-a uključeni i policijski službenici MUP-a RS-a.
Kako je danas na pres-konferenciji u Sarajevu istaknuo zamjenik glavnog tužitelja BiH i šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH Drew Engel, tokom akcije koja je na temelju operativnih saznanja Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) pokrenuta 13. decembra demonstrirana je iznimno dobra saradnja policijskih agencija s državnim tužiteljstvom.

Kazao je da se radi o jednoj od najvećih zapljena droge u BiH te pohvalio učinak pripadnika policije, podsjećajući da je tržišna vrijednost spomenute količine oko 760.000 KM.

Glasnogovornik Federalne policijske uprave Robert Cvrtak naveo je da su pripadnici FMUP-a tokom pretresa porodične kuće Dražana Pavlovića (1973.) u Ortiješu kod Mostara u potkrovlju te kuće pronašli 90 paketa marihuane te još 64 paketa u poslovnom prostoru u Splitskoj ulici u Mostaru.

Zbog osnovane sumnje da je umiješan u nelegalni promet droga Dražan Pavlović je lišen slobode i izručen Tužiteljstvu BiH, dok je druga osoba koja je tokom protekle noći privedena nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu.

Glasnogovornik državnog tužiteljstva Boris Grubešić kazao je da je ovo tužiteljstvo u međuvremenu uputilo prijedlog za određivanje pritvora Dražanu Pavloviću, o čemu će se u zakonskom roku očitovati Sud BiH.

Dužnosnici Tužiteljstva BiH i FMUP-a nisu mogli komentirati brojna novinarska pitanja, s obzirom na to da je istraga i akcija u vezi sa suzbijanjem nelegalnog prometa narkoticima u toku.

Uz opasku da u ovoj fazi ne mogu govoriti o detaljima, istaknuli su spremnost policijskih agencija i Tužiteljstva BiH da učine sve što je u njihovoj moći da bi se razotkrila mreža sudionika u krijumčarenju narkotika, te slobode lišili oni za koje se utvrdi da su umiješani u vršenje krivičnih djela.

Indicije, kako je rečeno, govore o tome da je spomenuta količina narkotika bila "u tranzitu" te da je bila namijenjena tržištima izvan BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.