{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena 12. redovna sjednica Doma naroda FBiH

F
23.5.2008. u 12:02
0
0
Nastavljena 12. redovna sjednica Doma naroda FBiH
0
Nastavljena 12. redovna sjednica Doma naroda FBiH
U Sarajevu je u petak nastavljena 12. redovna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koja je otvorena 23. aprila.
Na dnevnom redu je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prestanku primjene zakona o napuštenim stanovima koji tretira pitanje otkupa bivših vojnih stanova, kao i Nacrt programa ovogodišnjeg rada Doma naroda.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza Federacije BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na nivou Federacije također su na dnevnom redu.

Delegat Asim Mekić uputio je u parlamenatrnu proceduru Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, a Klub poslanika Bosanskohercegovačke patriotske stranke - BPS - "Sefer Halilović", koji djeluje u Predstavničkom domu FBiH, proslijedio je za današnju sjednicu Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBiH.

Prijedlog odluke o pristupanju izradi prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH - Igman, Bjelašnica, Treskavica i kanjon rijeke Rakitnice (Visočica) za period od 2007. do 2027. godine, Izvještaj Zajedničke komisije domova Parlamenta FBiH za utvrđivanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, kao i Izvještaj Zajedničke komisije za utvrđivanje prijedloga zakona o preuzimanju prava i obaveza osnivača nad ustanovama socijalne zaštite u Federaciji BiH također su najavljeni za delegatsku raspravu na ovoj sjednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: