BiH
0

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji objekta Boško Buha

Klix.ba
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme “Eko Teh“ iz Sarajeva Jasminka Pindžo u utorak, 21. jula 2015. godine potpisali su Ugovor o izvođenju druge faze radova na rekonstrukciji objekta Boško Buha.

Druga faza predstavlja nastavak izvođenja radova, prema projektnoj dokumentaciji, a u skladu sa tehnologijom građenja i obezbjeđenim finansijskim sredstvima.

U ovoj fazi biće izvedeni fasaderski radovi, zatvaranje svih fasadnih otvora (ugradnja prozora i vrata), neophodni zidarski radovi, te grube instalacije.

Radove će izvoditi firma "Eko teh" iz Sarajeva, a rok za izvođenje radova je 75 kalendarskih dana. Nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Vrijednost radova iznosi 377. 521 KM.

Prošle godine okončana je i prva faza radova koja je predstavljala jednu tehnološku cjelinu, objekat je konstruktivno završen i pokriven, čime su stečeni uslovi za izvođenje zanatskih radova. Ukupna vrijednost izvedenih radova u prvoj fazi iznosi 330.000,00 KM.

Investiciona vrijednost cijelokupnog projekta iznosi 2.200.000,00KM. Sanacijom i rekonstrukcijom, objektu će biti vraćena prvobitna namjena: obrazovno-kulturni i društveni sadržaji prvenstveno za djecu do 14 godine, ali i za širu populaciju.