{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljaju se protesti protiv poskupljenja struje

S
5.5.2006. u 19:10
0
0
Nastavljaju se protesti protiv poskupljenja struje
0
Nastavljaju se protesti protiv poskupljenja struje
Dok većina stanovnika BiH mirno čeka nove račune za struju pokret DOSTA! za subotu, 6. maj organizira nove proteste protiv poskupljenja struje te proteste opšteg nezadovoljstva, saopštavaju iz Pokreta.
- Očito je da nikoga od vladajućih struktura u BiH ne interesuje što sa poskupljenjem struje, a nakon višestrukog poskupljenja benzina, dolazi i do poskupljenja osnovnih živežnih namirnica čime će se narod dovesti u situaciju u kojoj će još teže preživljavati – stoji u saopštenju pokreta DOSTA!

Iz pokreta napominju da cijene ogromnu podršku koju su dobili iz Brčkog, Travnika, Tuzle, Mostara, Gradiške i drugih bh. gradova, ali da ne preuzimaju odgovornost za neke od samostalnih akcija koje se eventualno provedu u ime pokreta a bez konsultovanja sa Koordinacijom pokreta. DOSTA! saopštava i da je u pripremi CD na kojem će se naći angažirane pjesme hip-hopera iz Tuzle na čelu s Frenkiem te jedna pjesma Ede Maajke koju će pokloniti specijalno za ovu priliku. Veliki protesti planirani za sredinu maja pomjeraju se za početak juna kada je u planu održavanje velikog protestnog koncerta pred zgradom zajedničkih institucija na kojem bi trebali nastupiti Frenkie, Disciplinska komisija, King Mire, Edo Maajka, Dubioza kolektiv, Letu štuke a iz Pokreta napominju da lista učesnika nije još kompletirana.

Program protesta za subotu, 6. maja 2006.:

- 10:00 do 13:00 – istureni punkt ispred tržnice, muzika, leci, potpisivanje Knjige. Izvodi iz knjige žalbi biće uskoro poslani na adrese bh. institucija;
- 12:00 – protest ispred zgrade zajedničkih institucija na Marijin dvoru
- 12:40 – mirna šetna kroz Sarajevo na relaciji M. Dvor-Drvenija-Tržnica - Vječna vatra - M. Dvor

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: