{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavlja se sanacija i uređenje Koševskog potoka

S
17.9.2010. u 15:17
0
0
Nastavlja se sanacija i uređenje Koševskog potoka
0
Nastavlja se sanacija i uređenje Koševskog potoka
Radnici građevinske firme "Mibral" d.o.o. Sarajevo počeli su 17. septembra 2010. godine radove na daljoj regulaciji, čišćenju i uređenju Koševskog potoka, na otvorenom dijelu od Alipašine džamije do ušća u Miljacku.
Na tom dijelu potoka, na dužini od 180 metara, bit će urađena sanacija oštećene kamene obloge na dnu, kao i obalnog kamenog zida te čišćenje nanosa-sprudova, uklanjanje trave, sitnog šiblja i mahovine. Rok za završetak radova je 40 dana, a za nadzor je zadužena firma "DOOR Design" d.o.o. iz Sarajeva.

Riječ je o zajedničkom projektu Grada Sarajeva i Općine Centar, a radovi se izvode u okviru ugovora kojeg su krajem jula potpisali gradonačelnik Alija Behmen i općinski načelnik Dževad Bećirević. Vrijednost ugovora je 150.000 KM, od čega je Grad obezbijedio 100.000 KM, a Općina 50.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

Projekt sanacije Koševskog potoka pokrenula je Općina Centar s ciljem poboljšanja ekološkog nivoa tog vodotoka, ali i cijelog sliva rijeke Miljacke. Regulacijom i uređenjem Koševskog potoka spriječit će se izlijevanje i poplave te pojave odrona, klizišta i drugih šteta koje su u vrijeme velikih padavina nastajale u području tog vodotoka. U prošloj godini očišćeno je korito Koševskog potoka uzvodno od Pionirske doline.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: