BiH
0

Nastavlja se rasparava o izmjenama Poslovnika o radu Predstavničkog doma BiH

Sarajevo-x.com
Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH jučer se nije uspio usaglasiti o izmjenama Poslovnika o radu Predstavničkog doma BiH. Na kolegiju je bilo više prijedloga, ali su i dalje sporni članovi Poslovnika o radu koji se odnose na tumačenje entitetskog glasanja u Predstavničkom domu BiH. Rasprava će biti nastavljena danas.

Sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamenta BiH završena je jučer bez saglasnosti predstavnika parlamentarnih stranaka o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Zastupničkog doma, a rasprava o ovom pitanju biće nastavljena danas u 9.00 sati.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice i specijalni predstavnik Evropske unije (EU) u BiH Miroslav Lajčak je Parlamentu BiH dao rok do 1. decembra da usaglasi Poslovnik, a u suprotnom je najavio nametanje odluke koja se odnosi na utvrđivanje kvoruma neophodnog za održavanje parlamentarnih sjednica, čemu se protive stranke iz Republike Srpske (RS).

Sjednici zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH održanoj jučer prisustvovao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH u ostavci Nikola Špirić te pravni tim OHR-a, izvjestila je FENA.