Proces pri kraju
13

Nastavlja se osipanje kadrova u DNS-u: Dio istaknutih članova prelazi u DEMOS

SRNA
Foto: Slobodan Popadić/RAS Srbija
Foto: Slobodan Popadić/RAS Srbija
Generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić potvrdio je danas da će toj stranci narednih dana pristupiti najmanje desetak funkcionera DNS-a.
Prema njegovim riječima, u toku su razgovori i sa dva poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republiki Srpske, te određenim brojem članova Glavnog odbora i predsjednika lokalnih organizacija te stranke.

On je dodao da su razgovori o njihovom prelasku u DEMOS počeli znatno prije posljednjih dešavanja u DNS-u i da ostavke Marka Pavića nije utjecala na njihovu odluku.

"Poziv za razgovore stigao je s njihove strane i do sada su organizovana tri sastanka na kojima je bilo riječi o dinamici prelaska. Nikakvih uslovaljavanja nije bilo ni sa jedne strane", rekao je Bosančić.

On je naveo da je svim lokalnim organizacijama DEMOS-a data saglasnost da mogu razgovarati sa članovima DNS-a koji žele da pristupe toj stranci.

"Iz više naših odbora obavješteni smo da su lokalne strukture DNS-a izrazile želju da pristupe DEMOS-u. Imamo i informaciju da tri kompletna odbora DNS-a na čelu sa njihovim predsjednicima žele da nastave političko djelovanje u okviru DEMOS-a", istakao je Bosančić.