{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak suđenja za ubistvo bivšeg porotnika i policajca

F
27.8.2008. u 13:45
0
0
Nastavak suđenja za ubistvo bivšeg porotnika i policajca
0
Nastavak suđenja za ubistvo bivšeg porotnika i policajca
Predočavanjem iskaza ranije saslušanih svjedoka danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno suđenje Sabini Ćosić (1985.) i Damiru Dediću (1980.) za ubistvo bivšeg porotnika i policajca Bajre Frašte u februaru 2007. godine.
S obzirom na to da se suđenje u ovom predmetu usljed proteka vremena vodi iznova, na današnje ročište pozvani su ranije saslušani svjedoci Besim Behlulović, Hamdija Milić i Halim Kurtović.

Svjedocima su predočeni transkripti njihovih svjedočenja, nakon čega su se izjasnili da u cijelosti ostaju pri datim iskazima.

Svjedok Behlulović je taksist i njegov iskaz odnosio se na okolnosti vezane za prijevoz optuženih nakon počinjenja krivičnog djela, dok su Milić i Kurtović policajci koji su bili angažirani u sklopu uviđaja, odnosno osiguranja mjesta događaja (zločina).

Prema tužbenim navodima, Bajro Frašto je ubijen 2. februara 2007. hicima iz pištolja dok je silazio niz stepenice ispred stana u ulici Džamijska br. 2, općina Novo Sarajevo u koji ga su po prethodnom dogovoru pozvali optuženi.

Kako se u optužnici navodi, optužena Ćosić je ispalila dva hica iz pištolja "beretta" od kojih je jedan bio smrtonosan, nakon čega su u namjeri da uklone tragove Fraštino tijelo odvukli niz stepenice u haustor prizemlja stambene zgrade te potom s njega skinuli jaknu, prisvojili torbu koju je nosio sa sobom i oko 2.400 KM.

Optuženi su se potom udaljili taksivozilom do Ilidže, gdje su iznajmili sobu u hotelu „Green“ skrivajući tamo pištolj kojim je ubistvo izvršeno.

Nastavak suđenja u ovom predmetu zakazan je za sutra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: