Utvrđen dnevni red
0

Nastavak sjednice Skupštine Kantona Sarajevo

FENA
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, koja je počela 27. aprila, bit će nastavljena danas po ranije utvrđenom dnevnom redu.

Zastupnici bi prema zvaničnoj najavi trebali razmatrati prijedlog odluke o postojanju javnog interesa za osnivanje Tehničkog muzeja Sarajevo, koja se na dnevnom redu pojavljivala više puta, ali je svaki put povučena.

U planu sjednice je razmatranje i nekoliko izvještaja o radu institucija i ustanova za prošlu godinu, a među njima je izvještaj o radu Pravobranilaštva Kantona Sarajevo za 2010. godinu.

U ovom izvještaju detaljno su pobrojane sve aktivnosti Pravobranilaštva, a naglašeno je da je u odnosu na program rada Pravobranilaštva KS-a veliki broj planiranih aktivnosti i ostvaren.

Na dnevnom redu je i izvještaj o implementaciji odluke o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za RVI s područja Kantona Sarajevo i izvještaj o realizaciji plana povratka u i iz Kantona Sarajevo s osvrtom na problematiku osiguranja alternativnog - privremenog smještaja i plan povratka.

Sjednica bi prema zvaničnoj najavi trebala početi u 9.00 sati.