|

Nastavak sjednice Predstavničkog doma FBiH

Nastavak sjednice Predstavničkog doma FBiH
0
F
FENA
7.12.2009. u 08:00
2
komentara
0

dijeljenja
Nastavak sjednice Predstavničkog doma FBiH Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predstavničkog doma u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Safet Softić sazvao je za ponedjeljak i utorak nastavak 27. sjednice tog doma otvorene 1. decembra u Sarajevu.
Tada je privremeno prekinuta rasprava o zakonu kojim je parlamentarna Ustavna komisija predložila ukidanje sadašnjeg zakona o obilježjima Federacije Bosne i Hercegovine - grbu i zastavi. Komisija je predložila stavljanje van snage i Zakona o upotrebi ovih simbola koji su svojevremeno proglašeni neustavnim.

Osim nastavka rasprave o toj temi, u najavljenom dnevnom redu je zakon o reviziji korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u Federaciji.

Informacija u predmetu AD "Progres" Beograd protiv federalne Agencije za privatizaciju te prijedlozi zakona o fiskalnim sistemima, kao i o cestama u entitetu također su najavljeni za raspravu.

Predsjedavajući Softić najavio je i za sredinu ovog mjeseca intenzivan rad u Predstavničkom domu jer će tada biti riječi o rebalansu ovogodišnjeg federalnog budžeta te nacrtu budžeta za iduću godinu.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...