{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak sjednice Predstavničkog doma FBiH

F
7.12.2009. u 08:00
0
2
Nastavak sjednice Predstavničkog doma FBiH
0
Nastavak sjednice Predstavničkog doma FBiH
Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predstavničkog doma u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Safet Softić sazvao je za ponedjeljak i utorak nastavak 27. sjednice tog doma otvorene 1. decembra u Sarajevu.
Tada je privremeno prekinuta rasprava o zakonu kojim je parlamentarna Ustavna komisija predložila ukidanje sadašnjeg zakona o obilježjima Federacije Bosne i Hercegovine - grbu i zastavi. Komisija je predložila stavljanje van snage i Zakona o upotrebi ovih simbola koji su svojevremeno proglašeni neustavnim.

Osim nastavka rasprave o toj temi, u najavljenom dnevnom redu je zakon o reviziji korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u Federaciji.

Informacija u predmetu AD "Progres" Beograd protiv federalne Agencije za privatizaciju te prijedlozi zakona o fiskalnim sistemima, kao i o cestama u entitetu također su najavljeni za raspravu.

Predsjedavajući Softić najavio je i za sredinu ovog mjeseca intenzivan rad u Predstavničkom domu jer će tada biti riječi o rebalansu ovogodišnjeg federalnog budžeta te nacrtu budžeta za iduću godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: