{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak sjednice Predstavničkog doma FBiH

F
7.12.2009. u 08:00
0
2
Nastavak sjednice Predstavničkog doma FBiH
0
Nastavak sjednice Predstavničkog doma FBiH
Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predstavničkog doma u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Safet Softić sazvao je za ponedjeljak i utorak nastavak 27. sjednice tog doma otvorene 1. decembra u Sarajevu.
Tada je privremeno prekinuta rasprava o zakonu kojim je parlamentarna Ustavna komisija predložila ukidanje sadašnjeg zakona o obilježjima Federacije Bosne i Hercegovine - grbu i zastavi. Komisija je predložila stavljanje van snage i Zakona o upotrebi ovih simbola koji su svojevremeno proglašeni neustavnim.

Osim nastavka rasprave o toj temi, u najavljenom dnevnom redu je zakon o reviziji korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u Federaciji.

Informacija u predmetu AD "Progres" Beograd protiv federalne Agencije za privatizaciju te prijedlozi zakona o fiskalnim sistemima, kao i o cestama u entitetu također su najavljeni za raspravu.

Predsjedavajući Softić najavio je i za sredinu ovog mjeseca intenzivan rad u Predstavničkom domu jer će tada biti riječi o rebalansu ovogodišnjeg federalnog budžeta te nacrtu budžeta za iduću godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: