BiH
0

Nastavak saradnje BPK i Direkcije za ceste Federacije BiH

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministar za privredu i direktorica Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde Demir Imamović i Izeta Jahić danas su u Sarajevu razgovarali s direktorom Federalne direkcije za ceste Filipom Vujevom.

Bilo je riječi o planiranim aktivnostima Federalne direkcije za ovu godinu te planovima kantonalne Direkcije za ceste koji spadaju u nadežnost Federalne direkcije.

Iako u oblasti putne infrastrukture na području BPK-a Goražde postoji više projekata koje je potrebno realizirati s ciljem poboljšanja stanja o ovoj oblasti, predstavnici BPK-a Goražde iznijeli su danas prioritete čijim rješavanjem bi se značajno unaprijedili uslovi za odvijanje saobraćaja na prostoru ovog kantona.

Od Federalne direkcije zatražena je pomoć u nastavku aktivnosti na izgradnji zaobilaznice, izradi projektne dokumentacije za raskrsnicu u Vitkovićima te novom projektu horizontalne i vertikalne signalizacije u Goraždu, uz preuzimanje obaveze njenog održavanja.

S direktoom Federalne direkcije za ceste razgovarano je i o potrebi uređenja putnog pojasa cijelom dužinom magistralnog puta M 20 od Goražda prema Ustikolini, kao i o potrebi rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici, koji je uslijed tereta motornih vozila značajno oštećen.

Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje te dolazak predstavnika Federalne direkcije za ceste u Goražde kako bi se sagledalo stanje na terenu te poduzele aktivnosti na rješavanju prioritetnih zadataka čiji je cilj poboljšanje putne infrastrukture na području BPK Goražde.