{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak saradnje BPK i Direkcije za ceste Federacije BiH

F
6.1.2012. u 16:39
0
0
Nastavak saradnje BPK i Direkcije za ceste Federacije BiH
0
Nastavak saradnje BPK i Direkcije za ceste Federacije BiH
Foto: Arhiv
Ministar za privredu i direktorica Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde Demir Imamović i Izeta Jahić danas su u Sarajevu razgovarali s direktorom Federalne direkcije za ceste Filipom Vujevom.
Bilo je riječi o planiranim aktivnostima Federalne direkcije za ovu godinu te planovima kantonalne Direkcije za ceste koji spadaju u nadežnost Federalne direkcije.

Iako u oblasti putne infrastrukture na području BPK-a Goražde postoji više projekata koje je potrebno realizirati s ciljem poboljšanja stanja o ovoj oblasti, predstavnici BPK-a Goražde iznijeli su danas prioritete čijim rješavanjem bi se značajno unaprijedili uslovi za odvijanje saobraćaja na prostoru ovog kantona.

Od Federalne direkcije zatražena je pomoć u nastavku aktivnosti na izgradnji zaobilaznice, izradi projektne dokumentacije za raskrsnicu u Vitkovićima te novom projektu horizontalne i vertikalne signalizacije u Goraždu, uz preuzimanje obaveze njenog održavanja.

S direktoom Federalne direkcije za ceste razgovarano je i o potrebi uređenja putnog pojasa cijelom dužinom magistralnog puta M 20 od Goražda prema Ustikolini, kao i o potrebi rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici, koji je uslijed tereta motornih vozila značajno oštećen.

Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje te dolazak predstavnika Federalne direkcije za ceste u Goražde kako bi se sagledalo stanje na terenu te poduzele aktivnosti na rješavanju prioritetnih zadataka čiji je cilj poboljšanje putne infrastrukture na području BPK Goražde.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: