{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak redovnih aktivnosti

F
28.7.2008. u 15:15
0
0
Nastavak redovnih aktivnosti
0
Nastavak redovnih aktivnosti
Transparency International BiH (TI BiH) nastavio je danas s redovnim aktivnostima.
Evropski komesar za pridruživanje Olli Rehn pružio je danas eksplicitnu podršku radu TI BiH, čime je Evropska komisija i zvanično potvrdila svoje nastojanje da ostane dosljedan zaštitnik rada nevladinog sektora u BiH, kao i insistiranje na punom poštovanju vladavine zakona i borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala u svim zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za prijem u članstvo Evropske unije, saopćeno je iz TI BiH.

Ističe se da je podrška stavovima TI dobijena od ključnih institucija i vlada, uključujući i Evropsku komisiju, jasna poruka da kršenje ljudskih prava i politički pritisci na organizacije civilnog društva ne smiju predstavljati prihvatljiv model ponašanja u zemlji koja pretenduje da ispuni kriterije neophodne za punopravno članstvo u EU.

Nakon što su 10. jula iz sigurnosnih razloga obustavljene redovne aktivnosti TI BiH zbog neobjašnjive i beskrupulozne kampanje u medijima pod kontrolom vladajućeg režima u RS-u, usmjerene na diskreditiranje ove organizacije, TI BiH insistira da nezavisna istraga o cijelom slučaju treba dati institucionalni odgovor".

Također, insistira da sva lica za koja postoji osnovana sumnja da su počinila krivična djela trebaju odgovarati u skladu sa zakonom bez obzira na funkciju koju obavljaju ili su obavljali.

TI BiH izražava zahvalnost organizacijama, institucijama i pojedincima koji su mu pružili nesebičnu podršku u ovim kritičnim trenucima i izražava uvjerenje da se ovakvi i slični obračuni sa neistomišljenicima više neće dešavati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: