{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak rasprave o Krivičnom zakonu

S
7.12.2009. u 07:30
0
0
Nastavak rasprave o Krivičnom zakonu
0
Nastavak rasprave o Krivičnom zakonu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas će u Sarajevu raspravom o prijedlogu izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH nastaviti sjednicu, koja je u srijedu, 2. decembra, prekinuta zbog smrti poslanika Socijaldemokratske partije BiH Joze Križanovića.
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH jedan je od preostalih uslova koje BiH treba da ispuni za liberalizaciju viznog režima.

Riječ je o modifikovanom prijedlogu izmjena i dopuna Krivičnog zakona, koji je u oktobru u prvom čitanju dobio podršku Predstavničkog doma, ali ne i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o praznicima BiH i neradnim danima, čiji je predlagač Savjet ministara, a kojim se, po prvi put u dejtonskoj BiH, pokušavaju utvrditi praznici koji bi važili u cijeloj zemlji.

Prijedlogom ovog zakona predviđeno je da praznici u BiH budu Nova godina - 1. i 2. januar, Prvi maj - 1. i 2. maj, Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope - 9. maj, te Dan podrške žrtvama nasilja - 26. juni.

Za pravoslavnu, katoličku, islamsku i jevrejsku religijsku zajednicu predviđeno je po pet neradnih dana za vjerske praznike.

Na kraju zasjedanja poslanici će se izjasniti o svim tačkama dnevnog reda ove sjednice, među kojima su i Prijedlog zakona o duhanu, te izvještaji Kancelarije za reviziju institucija BiH za 2008. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: