|

Nastavak rasprave o Krivičnom zakonu

Nastavak rasprave o Krivičnom zakonu
0
S
SRNA
7.12.2009. u 07:30
0
komentara
0

dijeljenja
Nastavak rasprave o Krivičnom zakonu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas će u Sarajevu raspravom o prijedlogu izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH nastaviti sjednicu, koja je u srijedu, 2. decembra, prekinuta zbog smrti poslanika Socijaldemokratske partije BiH Joze Križanovića.
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH jedan je od preostalih uslova koje BiH treba da ispuni za liberalizaciju viznog režima.

Riječ je o modifikovanom prijedlogu izmjena i dopuna Krivičnog zakona, koji je u oktobru u prvom čitanju dobio podršku Predstavničkog doma, ali ne i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o praznicima BiH i neradnim danima, čiji je predlagač Savjet ministara, a kojim se, po prvi put u dejtonskoj BiH, pokušavaju utvrditi praznici koji bi važili u cijeloj zemlji.

Prijedlogom ovog zakona predviđeno je da praznici u BiH budu Nova godina - 1. i 2. januar, Prvi maj - 1. i 2. maj, Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope - 9. maj, te Dan podrške žrtvama nasilja - 26. juni.

Za pravoslavnu, katoličku, islamsku i jevrejsku religijsku zajednicu predviđeno je po pet neradnih dana za vjerske praznike.

Na kraju zasjedanja poslanici će se izjasniti o svim tačkama dnevnog reda ove sjednice, među kojima su i Prijedlog zakona o duhanu, te izvještaji Kancelarije za reviziju institucija BiH za 2008. godinu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.