Travnik
0

FOTO / Nastavak radova na sportskoj sali "Pirota"

ENI news
Nakon sklopljenih ugovora sa izabranim izvođačima radova, zvanično se započelo sa izvođenjem građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na sportskoj sali PSKC "Pirota" u Travniku.

Ostali radovi, pod kojim se podrazumijevaju oni na elektro i mašinskim instalacijama izvodit će se prema dinamičkom planu, utvrđenom od strane izvođača radova i nadzornog organa. Završetkom dvorane površine tri hiljade kvadratnih metara riješit će se dugogodišnji problem koji opterećava sve sportske klubove u Travniku.

Nadzor nad izvođenjem ovih ugovorenih radova obavlja Projektni biro URBS Vitez, a radove na elektro i mašinskim instalacijama izvodit će preduzeće "Agrocop" d.o.o. Travnik, dok su radovi na zatvaranju fasadnih otvora povjereni preduzeću "Aluplast" d.o.o. Bugojno i to uvođenjem u rad preduzeća "Džena" d.o.o. Gradačac, kao preduzeća izabranog za izvođenje građevinskih radova.

Rok za okončanje ovih radova je šest mjeseci od potpisivanja ugovora. Okončanjem radova stvaraju se uslovi za izvođenje finalnih radova, a nakon obezbjeđivanja potrebnih sredstava.

Načelnik Travnika, Tahir Lendo, obrazlaže da se finansiranje završetka dvorane u Piroti vrši iz vlastitih sredstava budžeta općine kroz kreditno zaduženje. Iznos je pet miliona KM, a prethodno je utrošeno tri milion KM za sanaciju krova, prilaza i drugo. Nakon završetka radova formirat će se javno preduzeće za upravljanje dvoranom.