BiH
8

Nastavak projekta vrijednog 1,8 miliona KM: MUP HNK dobio 15 novih automobila

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U srijedu je u Mostaru u krugu zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova HNK održana svečana primopredaja ključeva 15 novih vozila marke Škoda i time je završena druga faza projekta obnove voznog parka MUP-a HNK.

Prije tačno mjesec dana Ministar unutrašnjih poslova HNK Slađan Bevanda je policijskim službenicima uručio ključeve za 26 novih vozila.

Jučerašnjom primopredajom 15 novih vozila završena je druga faza projekta obnove voznog parka MUP-a HNK vrijednog 1.800.000 KM.

"Vlada HNK je prije tri godine donijela odluku da se vozni park Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona obnovi sa 100 novih vozila. Projekat je raspoređen u tri faze, a prva faza je realizirana 2014. godine", kazao je premijer HNK Nevenko Herceg.

Također, Herceg je istakao kako vlada HNK daje nesebičnu podršku u obnovi materijalno-tehničkih sredstava ovog ministarstava, kao i jednog dijela naoružanja.

Na današnjoj svečanosti ministar Bevanda se zahvalio Vladi HNK na nesebičnoj podršci, a realizaciju treće faze kojom bi se okončao ovaj projekat od 100 novih vozila najavio je početkom sljedeće godine.