{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak kampanje "Čovječe, uključi se!"

F
3.8.2010. u 14:46
0
3
Nastavak kampanje "Čovječe, uključi se!"
0
Nastavak kampanje "Čovječe, uključi se!"
U povodu Međunarodnog dana mladih, koji se u svijetu tradicionalno obilježava 12. augusta, Fondacija tuzlanske zajednice, simboličnim pozivom "Čovječe, uključi se!", nastavlja kampanju zagovaranja kulture darivanja, društvene odgovornosti i volonterizma u Tuzli.
Važan segment kampanje su medijski nastupi na sam Dan mladih, u cilju promocije omladinskog aktivizma i mogućnosti strateškog ulaganja lokalnih donatora u nezavisni Fond za mlade pri Fondaciji, ali i promocije Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine, koji garantira poticajno okruženje za mlade.

Također, Fondacija će u subotu, 14. augusta, na kompleksu Panonskih jezera, organizirati interaktivnu igru ''Veliki čovječe, ne ljuti se!'', s ciljem promoviranja rada građanskih i omladinskih udruženja iz Tuzle.

"Veliki čovječe, ne ljuti se" bit će upriličen u sklopu manifestacije "Ljeto u Tuzli", na velikom polju za igru, s velikom kockom za igru i uz sudjelovanje "živih" igrača, koji će nositi majice i kape u bojama lokalnih sponzora.

Tradicionalne crvene, žute, zelene i plave ekipe formirat će predstavnici osam tuzlanskih udruženja i grupa. Za pobjednika takmičenja Fondacija je, putem donacija, osigurala novčanu nagradu od 500 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: