Za pokušaj ubistva u SA-Clubu
0

Nastavak dokaznog postupka protiv Amara Zulića

FENA
Svjedočenjem Muhameda Heraka danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno suđenje Amaru Zuliću Zuli, optuženom za pokušaj ubistva Armina Alikadića u sarajevskom ugostiteljskom objektu "SA-Club" 9. februara.

Svjedok Herak ustvrdio je da optuženog poznaje odranije, a iz njegovog iskaza proizilazi da Zulić nije osoba koja je pucala "kritične noći".

Odgovarajući na upite kantonalnog tužitelja svjedok je potvrdio da je bio na mjestu događaja, da je u SA-Club došao u društvu prijatelja te da su konzumirali alkoholno piće.

Svjedok se prisjetio incidenta na plesnom podijumu kada je njemu nepoznati mladić potegao pištolj na njega, nakon što su se plešući "zakačili".

Pošto se on povukao za svoj sto, ubrzo je, kako je naveo, njegov kolega kazao da je neko "upucan", te da je to učinila ista osoba koja je na njega (svjedoka) potegla pištolj.

Na insistiranje tužitelja da opiše tog mladića, svjedok je kazao da se radilo o osobi njegove visine, jače tjelesne građe, ustvrdivši, istovremeno, da ga ne bi mogao prepoznati.

Optužnica Zulića tereti da je 9. februara oko 00.50 sati u spomenutom ugostiteljskom objektu u ulici Kranjčevićeva bb, bez ikakvog povoda izvadio pištolj, te prolazeći pored Armina Alikadića u namjeri da ga liši života ispalio hitac u pravcu njegove glave.

Alikadić je zadobio tešku prostrijelnu ranu opasnu po život.

Nastavak suđenja u ovom predmetu zakazan je za 19. septembar.