Odluka ministarstva
233

Nastava u Zeničko-dobojskom kantonu se obustavlja do daljnjeg

E. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nakon što je s nivoa Federacije Bosne i Hercegovine nižim nivoima vlasti i ministarstvima obrazovanja preporučeno da obustave nastavu na dvije sedmice, istu odluku je danas prihvatio i Krizni štab u Zeničko-dobojskom kantonu.

Nastava će biti obustavljena u svim osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona te na Univerzitetu u Zenici. Ova odluka je donesena danas na sjednici Kriznog štaba kojoj je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić.

Ministar Kozlić je ranije kazao kako odluku o obustavi nastave u školama ne može donijeti sam, zbog čega je bio u stalnoj komunikaciji s Kriznim štabom Zeničko-dobojskog kantona, koji je na današnjoj sjednici prihvatio preporuku federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića.

Nastava se obustavlja od 12. marta do daljnjeg, a sve odgojno-obrazovne ustanove su u skladu sa svojim mogućnostima dužne organizovati nastavni proces putem interneta.

Također, u odluci se naređuje da se osigura najviši nivo higijene svih prostorija te da su svi radnici obavezni dolaziti na posao i izvršavati zadatke prema uputama rukovodnog osoblja.

Više o koronavirusu

Preporuke građanima: Kako da se zaštitite od koronavirusa