Odluka ministra
794

Nastava u svim školama i fakultetima u Kantonu Sarajevo odgađa se do daljnjeg

I. Č.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS donijelo je naredbu o odgađanju odgojno-obrazovnog procesa u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama te redovni nastavno-naučni proces na svim visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Anis Krivić je odluku donio nakon niza odluka svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini o proglašenju nastanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom.

"Online nastava u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo se nastvlja realizirati u skladu sa instrukcijama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i Uputstvom za realizaciju prakse 'Online nastava' za osnovne i srednje škole", navodi se u odluci ministra Krivića.

Navodi se također kako se online nastava na visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo nastavlja realizirati u skladu sa odlukama nadležnih tijela visokoškolskih ustanova.