{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastava u KS neće biti nadoknađivana svake subote

S
20.2.2012. u 12:41
0
41
Nastava u KS neće biti nadoknađivana svake subote
0
Nastava u KS neće biti nadoknađivana svake subote
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Osnovci i srednjoškolci u Kantonu Sarajevo će morati nadoknaditi časove izgubljene zbog snježnog nevremena i stanja elementarne nepogode, no u školske klupe neće sjedati svake subote, kazao je za Sarajevo-x.com Sretko Žmukić, stručni savjetnik za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Propuštene lekcije je nepohodno nadoknaditi, ali postoje modaliteti koji će djeci olakšati to nadoknađivanje. Učenici se ne trebaju brinuti, jer ćemo nadoknadu nastave organizirati tako da im ne bude naporno", kaže Žmukić.

Propuštena nastava će se najvjerovatnije nadoknađivati svake treće subote, a postoji mogućnost i da časovi budu skraćeni.

"Ima još vremena do kraja školske godine, tako da se učenici ne trebaju brinuti hoće li stići nadoknaditi propušteno gradivo i hoće li se na vrijeme upisati u srednju školu ili na fakultet", pojašnjava Žmukić.

Ministarstvo će tek donijeti odluku od kojeg datuma će učenici u Kantonu Sarajevo početi nadoknađivati nastavu. Sada je, kaže Žmukić, najvažnije da se nastava prekinuta vremenskim nepogodama počne odvijati u svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona.

Podsjetimo, resorno Ministarstvo je ranije donijelo odluku da nastava počne 22. februara. Učenici, koji prema rasporedu budu prva smjena, će u školu ići od 9 sati ujutro, a u drugu smjenu će dolaziti od 13 sati. Časovi će trajati po 30 minuta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: