Nasir Beganović: Zakon o PIO-u je protiv penzionera, SBB traži opciju povećanja svih penzija

Piše: I. Č./Klix.ba
22.11.2017. u 11:14
33
59
Nasir Beganović: Zakon o PIO-u je protiv penzionera, SBB traži opciju povećanja svih penzija
33
1/4 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
2/4 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
3/4 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
4/4 Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Predstavnici Saveza za bolju budućnost (SBB) održali su jutros konferenciju za medije kao odgovor na jučerašnju konferenciju predstavnika SDA, kazavši da je Bakir Izetbegović isključivi krivac za neusvajanje zakona o PIO-u.
Nasir Beganović, SBB-ov zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, kazao je da je isključivi krivac za neusvajanje zakona o PIO-u Bakir Izetbegović koji je nakon godinu ataka uspio razbiti vladajuću koaliciju i SBB gurnuti u opoziciju.

"Zakon o PIO-u nije bio na ekonomsko-socijalnom vijeću SBB-a i sve je rađeno u kabinetu premijera Federacije BiH Fadila Novalića", rekao je Beganović na konferenciji.

Istakao je da je Novalićev zakon protiv penzionera i da SBB traži da vlada ponudi opciju povećanja svih penzija, smanji enormnu potrošnju birokratije i u budžetu nađe novac koji je za to neophodan.

"Novac koji je neophodan mora pronaći Novalić. Ako ne umije, neka da ostavku i neka ode u privatni biznis gdje se očito bolje snalazi", poručio je Beganović.

Dodao je da SBB traži da Vlada FBiH iznađe dodatna sredstva za potrebe boljih uslova penzionisanja pripadnika policije, koja u biti nisu velika.

"Mi pristajemo na hitnu proceduru donošenja ovog zakona ako u roku od 15 dana u prijedlogu novog zakona budu uvrštena rješenja koja će biti povoljna za sve penzionere, što podrazumijeva, uz ostalo, i prihvatanje naših amandana", rekao je Beganović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: