{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naser Orić se u ponedjeljak pred Sudom BiH izjašnjava o krivici

16.10.2015. u 11:57
41
159
Naser Orić se u ponedjeljak pred Sudom BiH izjašnjava o krivici
41
Naser Orić se u ponedjeljak pred Sudom BiH izjašnjava o krivici
U ponedjeljak, 19. oktobra, zakazano je izjašnjavanje o krivici Nasera Orića u Sudu BiH povodom optužbe za krivično djelo ratni zločin nad ratnim zarobljenicima u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac.
Naser Orić će se u ponedjeljak u 12 sati izjasniti o krivici koja mu se stavlja na teret za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima.

"Ukoliko se izjasni da je kriv uslijedit će presuda, a ukoliko se izjasni da nije kriv tek će se onda formirati Sudsko vijeće kojem će biti dostavljen predmet i pred kojim će se odvijati glavni sudski pretres i suđenje", potvrdila je za Klix.ba Lejla Čović, advokatica Nasera Orića.

Iz advokatskog tima Nasera Orića ističu kako im je tužilac tek dostavio optužnicu i dokaze i kako se vidi ko su svjedoci optužbe, ali je još uvijek rano govoriti o eventualnom ishodu suđenja.

Podsjećamo, Optužnicu u predmetu "Naser Orić i drugi", koja je podignuta 27. augusta, Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je u septembru.

Nasera Orića i Sabahudina Muhića se tereti da su tokom rata na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu zapovjednika i pripadnika snaga Armije RBiH, postupali protivno odredbama Međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: