Borba za prava radnika
165

Naser Husić novi predsjednik Sindikalne organizacije BHRT-a

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Sindikalna organizacija Radio - televizije Bosne i Hercegovine ( SO BHRT-a ), na skupštini održanoj 15.11.2018. godine, donijela je odluku da Upravni odbor (predsjednik sindikata) SO BHRT-a u narednom periodu predvodi Naser Husić.

Dosadašnji predsjednik SO BHRT-a Željko Bajić postavljen je za člana Upravnog odbora. Za predsjednika Skupštine SO BHRT-a izabran je Nijaz Memić, umjesto Mirsada Bajtarevića, koji je imenovan za podpredsjednika Skupštine. Ostale pozicije u organizacii su ostale ne promijenjene.

Skupština SO BHRT-a podržala je dosadašnje učešće svojih članova u borbi za prava uposlenika BHRT-a, koji su dio Samostalnog sindikata državnih službenika BiH, te izrazila opredjeljenje da će se i dalje nastaviti zalagati za poboljšanje statusa svih uposlenika u BHRT-u, ne samo svojih članova.

"U narednom periodu slijedi rješavanje do sada nagomilanih problema, a jedan od ključnih je izrada sistematizacije radnih mjesta, što se očekuje u januaru naredne godine. I u ovom procesu, kao i u mnogim od osnivanja 2014.godine SO BHRT-a imati će značajnu ulogu", saopćeno je iz ovog sindikata.