{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka se protivi mogućem povećanju stope PDV-a

S
13.8.2008. u 19:44
0
21
Naša stranka se protivi mogućem povećanju stope PDV-a
0
Naša stranka se protivi mogućem povećanju stope PDV-a
Nakon što je jučer Fuad Kasumović, zamjenik ministra finansija BiH, izjavio da bi vlasti BiH mogle povećati stopu PDV-a kako bi nadoknadile smanjenje prihoda od carina, koje je uslijedilo nakon početka primjene Privremenog sporazuma između BiH i EU, Naša stranka je izdala saopštenje u kojem stoji da se protivi mogućem povećanju stope PDV-a.
Ovaj slučaj samo još jednom ukazuje na činjenicu da naše vlade nisu spremene za sprovedbu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a zbog toga će ispaštati svi građani i građanke, te naša preduzeća, smatraju u Našoj stranci.

"Smatramo da je povećanje PDV-a imati katastrofalan utjecaj na standard života u zemlji, a posebno će pogoditi najsiromašnije dijelove stanovništva - penzionere i nezaposlene, te da će dodatno opteretiti i onako preopterećena domaća preduzeća. To će rezutirati povećanjem cijena osnovnih životnih namirnica, povećanjem nezaposlenosti i siromaštva. Napominjemo gospodina Kasumovića da svi budžeti u BiH, su značajno rasli proteklih par godina, a da su viškovi novca potrošeni najvećim dijelom na sam rad i plate glomaznog državnog aparata. Građani i građanke su najmanje imali koristi od rasta budžeta. Naša stranka će se svim sredstvima boriti za smanjenje glomazne i neefikasne administracije, te za manje i pravednije oporezivanje građana i građanki i preduzeća", saopšteno je iz ove stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: