Zbog nepravilnosti
182

Naša stranka, SDP i NiP s partnerima smjenjuju izbornu komisiju u Općini Centar

A. D.
Na sjednici Općinskog vijeća Centar vijećnici su većinom glasova izglasali zaključak o razrješenju članova Općinske izborne komisije.

Za razrješenje Općinske izborne komisije općine Centar glasali su vijećnici i vijećnice iz redova NS, SDP, NiP, DF, Stranke penzionera, GS, te dva nezavisna vijećnika.

Kako je navedeno, razlozi pokretanja inicijative za izglasavanja nepovjerenja izbornoj komisiji bili su veliki broj nepravilnosti u njenom radu tokom proteklih izboria, zatim očigledan izborni inženjering koji će svoj epilog imati pred nadležnim pravosudnim organima ali i bahato ponašanje članova OIK koji su se u više navrata krajnje drsko oglušili da dostave podatke o svim prijavljenim nepravilnostima tokom izbornog procesa za Opće izbore 2018. godine.

"Očekujemo da Centralna izborna komisija (CIK) u što skorije vrijeme da saglasnost na razrješenje kako bi se što prije krenulo s imenovanjem novih članova OIK koji će na zakonit način provoditi izborne procese. U tu svrhu će biti imenovani nestranački članovi koji nemaju političku zaleđinu", saopćili su.