U čast heroju
73

Naša stranka, SDP, DF i GS traže imenovanje dvorane na Grbavici po Goranu Čengiću

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijećnice i vijećnici Naše stranke, SDP-a, GS-a i DF-a u Općinskom vijeću Novo Sarajevo uputili su inicijativu da na idućoj sjednici kao tačka dnevnog reda bude uvršten prijedlog o imenovanju Sportske dvorane na Grbavici.

"Naša stranka je 2013. godine uputila ovu inicijativu, ali tada nije bilo podrške od strane većine i načelnika, te je ista blokirana. Sada Naša stranka ponavlja tu inicijativu, uz podršku SDP-a, DF-a i GS-a, kao i javnosti i građanki i građana Novog Sarajeva. Ovo je dobar primjer očitovanja zajedničkih, antifašističkih vrijednosti građanskog bloka. Goran Čengić je svijetli primjer civilizacijskih vrijednosti, u vremenima mraka, i mlade generacije bi trebale učiti o vrijednostima kojima se vodio, kada se neustrašivo pobunio protiv zločinca Veselina Vlahovića Batka, stajući u zaštitu starog profesora Husnije Ćerimovića", stoji u zajedničkoj poruci vijećnica i vijećnika građanske opcije u Novom Sarajevu.

Osvrnuli su se i na informaciju, po kojoj je Komisija za odnose s mjesnim zajednicama i javna priznanja – dala negativan stav o ovoj inicijativi.

"Ta komisija je zauzela stav u prošlom mandatu, a ne u ovom. Također, komisija nema niti može imati mandat da daje obavezujuće mišljenje. Imenovanje dvorane je stvar, koja se isključivo tiče Općinskog vijeća. U tom smislu, GS, DF, SDP i Naša stranka su jasno za ovu inicijativu, a očekujemo i od ostalih vijećnika da joj daju podršku, kako bismo zajedno uraditi jednu ispravnu stvar", zaključuju.