{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka razočarana politikom međunarodne zajednice

F
16.12.2009. u 16:46
0
2
Naša stranka razočarana politikom međunarodne zajednice
0
Naša stranka razočarana politikom međunarodne zajednice
Mostarski Gradski odbor Naše stranke oglasio se saopćenjem za javnost povodom posljednje odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka u kojem ističu kako su razočarani licemjernom politikom međunarodne zajednice spram Mostara, ali i čitave BiH.
"Jednako kao što je odlukom o povlačenju stranih sudija i tužilaca iz Odjela za organizirani kriminal popustio kriminaliziranim političkim elitama na nivou cijele države, tako je i odlukom o korekciji Statuta Grada Mostara nastavio podilaziti i njihovim lokalnim političkim marionetama.

Donio je odluku koja očito predstavlja samo kratkoročno rješenje mostarske 'krize', ali dugoročno generira nove opstrukcije u radu Gradskog vijeća. Ovakva odluka za Našu stranku nije uopšte neočekivana, pošto smo i ranije tvrdili da međunarodna zajednica ne može, niti želi izvršiti korjenite promjene na našoj političkoj sceni", stoji u saopćenju.

Pod licemjernom parolom "što ste tražili, sada gledajte", međunarodna zajednica, kako se navodi, prikriva svoju realnu bezvoljnost da učestvuje u pozitivnim kretanjima na lokalnoj sceni.

"Ostaje nam samo da se nadamo da će građani, nakon posljednjeg poteza visokog predstavnika, postati svjesniji prijeke potrebe da konačno vlastitu sudbinu uzmu u svoje ruke", stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: