BiH
0

"Naša stranka" prezentirala politički program američkom ambasadoru

FENA
Rukovodstvo političke partije "Naše stranka" održalo je sastranak s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Charlesom Englishem, a tom prilikom su mu prezentirali politički program i statut te stranke.

U saopćenju "Naše stranke" navodi se da su predsjednik te stranke Bojan Bajić, potpredsjednica Maja Marjanović, predsjednik Glavnog odbora Vjeko Domljan i potpredsjednik Izvršnog odbora Ozren Trišić ambasadora Englisha informirali o očekivanjima Stranke za predstojeće izbore kao i o napretku što ga je ta stranka dosad postigla u svom političkom organiziranju.

Rukovodstvo je na tom sastanku naglasilo da je "Naša stranka" stranka tri konstitutivna naroda, nacionalnih manjina i građana, kao i to da ta stranka prihvata postojeće teritorijalno, dejtonsko uređenje BiH.

"Istakli su i to da će "Naša stranka" uvesti u politički i javni diskurs probleme poput ekonomskog razvoja, zaštite okoliša, visoke stope nezaposlenosti i nedostatak konkurentnosti BiH na svjetskom tržištu i predložiti rješenja za te životno važne probleme", navodi se.