{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka: Poziv Dodiku i Brankoviću

F
10.6.2008. u 14:05
0
0
Naša stranka: Poziv Dodiku i Brankoviću
0
Naša stranka: Poziv Dodiku i Brankoviću
Naša stranka pozvala je danas federalnog premijera Nedžada Brankovića i premijera RS-a Milorada Dodika da do kraja juna informiraju javnost o tome na koji način se bore protiv svakodnevnog narušavanja sigurnosti stanovništva, te da objasne na koji način će spriječiti buduća ubistva nedužnih građana i građanki.
"Pozivamo oba premijera da se javno obavežu da će donijeti strategiju kojom će se poboljšati sigurnosna situacija naše djece, građanki i građana i da će u najskorijem roku, a najkasnije do oktobra 2010. godine, skupiti pola miliona komada vatrenog oružja koje se trenutno nalazi u ilegalnom posjedu građana", kaže se u saopćenju Naše stranke.

U društvu u kojem prema podacima UNDP-a pola miliona osoba ilegalno posjeduje vatreno oružje, za očekivati je da će se ubuduće samo povećavati broj ranjavanja i ubistava nedužnih osoba nelegalnim vatrenim oružjem, smatra Naša stranka.

"Na žalost, ni entitetske ni kantonalne vlade, ni mnogobrojna ministarstva se nisu tokom posljednje decenije bavila ovim zabrinjavajućim sigurnosnim problemom, a tragični broj mrtvih i ranjenih sugrađana i sugrađanki svakodnevno raste", ističe u saopćenju Naša stranka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: