{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka podržava pokretanje Queer festivala

S
29.8.2008. u 16:14
0
65
Naša stranka podržava pokretanje Queer festivala
0
Naša stranka podržava pokretanje Queer festivala
Naša stranka podržava organiziranje prvog Queer festivala u Sarajevu i najoštrije osuđuje gnusne diskriminatorske izjave predstavnika vjerskih zajednica i političara iz nimalo demokratskih stranaka, stoji u saopštenju iz ove stranke.
"Pored toga izričito tražimo da Ustav BiH štiti prava homoseksualaca kao i svih ostalih manjinskih identiteta.

Predstavnici svih vjerskih zajednica kao i političari iz najjačih političkih stranaka koje se lažno predstavljaju kao demokratske pokazali su diskriminatorskim i antihumanim izjavama kako i koliko su ugrožena ljudska prava kako u glavnom gradu tako i u cijeloj zemlji.

Naša stranka, shodno svome programu i svome ljudskom i demokratskom duhu, podržava svaki individualni i kolektivni identitet i borit će se protiv svakog oblika diskriminacije i nepoštivanja osnovnih ljudskih prava. Također zahtijevamo da se u procesu ustavnih reformi vodi računa o pravima svih manjina i zaštiti svih identiteta a posebice homoseksualnog, jer je očito da je u Bosni i Hercegovini ugrožen život ove populacije, zbog najmračnije nazadnosti vjerskih zajednica i, što je još gore, ustava koji krši većinu međunarodnih konvencija o ljudskim pravim i pravima manjinskih identiteta.

Ako Bosna i Hercegovina želi krenuti putem evropskih integracija i ako Sarajevo hoće uistinu postati otvoreni i multikulturalni grad, onda ljudska prava moraju biti zagarantirana svakome pojedincu i svakome kolektivu, a sada je upravo suprotno," poručuju iz Naše stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: