{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka o osobinama i programu novog gradonačelnika

F
13.11.2008. u 14:51
0
4
Naša stranka o osobinama i programu novog gradonačelnika
0
Naša stranka o osobinama i programu novog gradonačelnika
Povodom izbora gradonačelnika Sarajeva Naša stranka je izdala saopćenje u kojem se navodi koje osobine bi između ostalih trebao imati čelni čovjek/žena glavnog grada BiH.
"Naša stranka će se zalagati za to da stanovnici bosanskohercegovačkih gradova, pa tako i Sarajeva, kako to rade građani u modernim, demokratskim državama, neposredno biraju gradsku vlast čiji rad upravo građani finansiraju", navodi se u saopćenju

Kako se navodi u saopćenju ove stranke Naša stranka će se prema predloženim kandidatima odrediti ne samo na osnovu njihove lične, moralne i stručne podobnosti nego i na osnovu političke etike i demokratičnosti s kojom je stranka koja ih predlaže do sada prakticirala vlast.

Podršku Naše stranka dobit će onaj kandidat koji će ne samo simbolizirati ravnopravnost svih sugrađana nego i istovremeno sa svojom nominacijom ponuditi građanima Sarajeva konkretan urbanistički, socijalni i ekonomski program, koji će provesti u djelo za vrijeme svog mandata.

Program koji budući gradonačelnik ponudi treba tako biti u interesu BiH, glavnog grada i svih njegovih stanovnika.

Kako smatraju u Našoj stranci to treba biti program koji će Sarajevo, napokon, početi graditi i tretirati kao multietnički grad i buduću evropsku prijestolnicu.

"Naša stranka je politička partija koja se ne zalaže za privremene i kozmetičke nego za korjenite, suštinske promjene u našoj zemlji i društvu", navodi se u saopćenju Naše stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: