BiH
0

"Naša stranka" na izborima u 53 općine u BiH

FENA
Naša stranka će na predstojećim lokalnim izborima izaći u 53 bh. općine od kojih su 40 u Federaciji BiH, 12 u RS-u, a nastupit će i u Distriktu Brčko, izjavio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu potpredsjednik izvršnog odbora ove stranke Ozren Trišić.

On je rekao da Naša stranka dosad ima registrirana 5.674 člana od kojih 70 posto čine mladi ljudi koji dosad nisu bili članovi nijedne političke stranke. Ipak, daleko je veći broj simpatizera i onih koji ovu stranku podržavaju, ustvrdio je Trišić.

Naša stranka će tokom sljedećeg mjeseca završiti izradu programa izborne kampanje. Također, osnovano je 6. savjeta stranke za različita pitanja, što je novina u stranačkom organiziranju navode u ovoj stranci.

Pozivaju sve zainteresirane da se uključe u kreiranje politika stanke, uz napomenu da nije obavezno da budu i članovi ove stranke.

Kako je rečeno, u Našoj stranci rade i na izradi ekonomsko-socijalnog programa koji podrazumijeva zalaganje za efikasnije reforme općinskih organa vlasti, posebno u oblasti općinskih budžeta, politike i socijalnih investicija i razvoja lokalnog poduzetništva.

Na pres-konferenciji je istaknuto da je Naša stranka stranka uglavnom političkih amatera, ali koji posjeduju pozitivnu i snažnu energiju te je njihov osnovni princip djelovanja-promjene sada i odmah.

''Želimo biti bh. stranka i probuditi duh aktivizma u ljudima. Naša stranka može postići puno više nego sadašnje političke opcije'', kazao je član Izvršnog odbora ove stranke Dennis Gratz.