{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka: Moguća saradnja sa SDP-om

F
6.12.2011. u 11:48
0
3
Naša stranka: Moguća saradnja sa SDP-om
0
Naša stranka: Moguća saradnja sa SDP-om
Naša stranka pozdravlja namjeru SDP-a da u budućnosti politička savezništva formira sa strankama koje su mu ideološki bliske, zaključak je Političkog savjeta Naše stranke koji je na 16. zasjedanju razmatrao poziv SDP-a na okupljanje lijevog centra.
Naša stranka, kao socijalno-liberalna stranka, ideološki je kompatibilna sa SDP-om. Međutim, naša rezerviranost prema saradnji sa SDP-om proizilazi iz našeg stava o načinu na koji SDP-e provodi vlast tamo gdje je ima, naglašavaju iz ove stranke.

Naša stranka podsjeća da je kratkotrajna saradnja NS-a i SDP-a u periodu formiranja Gradskog vijeća Sarajevo i izbora gradonačelnika Sarajevo raskinuta, ne zbog ideoloških neslaganja već zbog namjere SDP-ovih vijećnika i članova gradske uprave da novcem građana kupe propalu televizijsku stanicu TV 99.

Prema SDP-u ćemo se i dalje opredjeljivati, s obzirom na njegove konkretne zakonske prijedloge, konkretna kadrovska rješenja, ponašanje prema sopstvenim kadrovima, koji su upleteni u afere, ostavljajući po strani političke afinitete, stav je Političkog savjeta Naše stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: