{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka: Moguća saradnja sa SDP-om

F
6.12.2011. u 11:48
0
3
Naša stranka: Moguća saradnja sa SDP-om
0
Naša stranka: Moguća saradnja sa SDP-om
Naša stranka pozdravlja namjeru SDP-a da u budućnosti politička savezništva formira sa strankama koje su mu ideološki bliske, zaključak je Političkog savjeta Naše stranke koji je na 16. zasjedanju razmatrao poziv SDP-a na okupljanje lijevog centra.
Naša stranka, kao socijalno-liberalna stranka, ideološki je kompatibilna sa SDP-om. Međutim, naša rezerviranost prema saradnji sa SDP-om proizilazi iz našeg stava o načinu na koji SDP-e provodi vlast tamo gdje je ima, naglašavaju iz ove stranke.

Naša stranka podsjeća da je kratkotrajna saradnja NS-a i SDP-a u periodu formiranja Gradskog vijeća Sarajevo i izbora gradonačelnika Sarajevo raskinuta, ne zbog ideoloških neslaganja već zbog namjere SDP-ovih vijećnika i članova gradske uprave da novcem građana kupe propalu televizijsku stanicu TV 99.

Prema SDP-u ćemo se i dalje opredjeljivati, s obzirom na njegove konkretne zakonske prijedloge, konkretna kadrovska rješenja, ponašanje prema sopstvenim kadrovima, koji su upleteni u afere, ostavljajući po strani političke afinitete, stav je Političkog savjeta Naše stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: