BiH
0

Naša stranka: Država naoružava kriminalce i ubice

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Povodom monstruoznih ubistava u tuzlanskom naselju Gornja Lipnica, kao i povodom nedavnog teškog ranjavanja četverogodišnjeg dječaka u Buća Potoku, Naša stranka od državnih organa vlasti i od svih vladajućih političkih partija zahtijeva hitno i efikasno provođenje, te pooštravanje mjera iz zakona o zabrani nošenja oružja.
  • Postojeći zakoni koji se tiču javnog nošenja i nabavke oružja porovode se tako da su mafijaški obračuni vatrenim oružjem svakodnevnica na prostoru cijele države, da nam maloljetni ubice ubijaju djecu po tramvajima i na ulicama. Ništa čudno u državi u kojoj se ne zna ko se više bavi kriminalom: svima poznati, a nikad osuđeni kriminalci ili predstavnici vlasti! - navodi se u saopćenju Naše stranke.

Naša stranka smatra da će pooštravanje i efikasno provođenje mjera iz zakona o zabrani nošenja oružja sigurno smanjiti broj ubistava i onemogućiti manijake sklone nasilju da svaki svoj nesporazum rješavaju uništavanjem ljudskih života; omogućiti duži i sigurniji život našoj djeci, koja vrlo lako mogu nastradati zbog pucnjave na svadbi; povećati opći nivo sigurnosti, jer smo svi mi Denis Mrnjavac; biti jedna od kočnica na putu ove zemlje u potpunu smrt.

  • Bosna i Hercegovina kao postkonfliktno društvo treba odgovornije vlasti koje će birnuti o sigurnosti života naše djece, naših građanki i građana i koje će se odlučno suprotstaviti svim ubicama koji u sadašnjem haotičnom društvu gotovo nekažnjeno ubijaju. Upravo zbog neefikasnog provođenja mjera sigurnosti, sve organe vlasti smatramo odgovornim za opću nesigurnost naših građanki i građana i suodgovornim u ubistvima koja su postala dio naše svakodnevnice, zaključuje Naša stranka u saopćenju za javnost.