{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka: Država naoružava kriminalce i ubice

F
FENA
31.5.2008. u 15:00
0
0
Naša stranka: Država naoružava kriminalce i ubice
0
Naša stranka: Država naoružava kriminalce i ubice
Foto: Arhiv
Povodom monstruoznih ubistava u tuzlanskom naselju Gornja Lipnica, kao i povodom nedavnog teškog ranjavanja četverogodišnjeg dječaka u Buća Potoku, Naša stranka od državnih organa vlasti i od svih vladajućih političkih partija zahtijeva hitno i efikasno provođenje, te pooštravanje mjera iz zakona o zabrani nošenja oružja.
- Postojeći zakoni koji se tiču javnog nošenja i nabavke oružja porovode se tako da su mafijaški obračuni vatrenim oružjem svakodnevnica na prostoru cijele države, da nam maloljetni ubice ubijaju djecu po tramvajima i na ulicama. Ništa čudno u državi u kojoj se ne zna ko se više bavi kriminalom: svima poznati, a nikad osuđeni kriminalci ili predstavnici vlasti! - navodi se u saopćenju Naše stranke.

Naša stranka smatra da će pooštravanje i efikasno provođenje mjera iz zakona o zabrani nošenja oružja sigurno smanjiti broj ubistava i onemogućiti manijake sklone nasilju da svaki svoj nesporazum rješavaju uništavanjem ljudskih života; omogućiti duži i sigurniji život našoj djeci, koja vrlo lako mogu nastradati zbog pucnjave na svadbi; povećati opći nivo sigurnosti, jer smo svi mi Denis Mrnjavac; biti jedna od kočnica na putu ove zemlje u potpunu smrt.

- Bosna i Hercegovina kao postkonfliktno društvo treba odgovornije vlasti koje će birnuti o sigurnosti života naše djece, naših građanki i građana i koje će se odlučno suprotstaviti svim ubicama koji u sadašnjem haotičnom društvu gotovo nekažnjeno ubijaju. Upravo zbog neefikasnog provođenja mjera sigurnosti, sve organe vlasti smatramo odgovornim za opću nesigurnost naših građanki i građana i suodgovornim u ubistvima koja su postala dio naše svakodnevnice, zaključuje Naša stranka u saopćenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: