Ništa od veselja?
27

Naša stranka će se nakon sjednice očitovati o DF-ovom prijedlogu ujedinjenja građanskih stranaka

Piše: I. Č.
Predrag Kojović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predrag Kojović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović komentarisao je za Klix.ba prijedlog Željka Komšića o ujedinjenju građanskih stranaka, kroz formiranje nove stranke, kazavši da će se tek na sjednici Predsjedništva Naše stranke očitovati o navedenom prijedlogu.

"Imamo sutra u šest sati popodne sjednicu Predsjedništva Naše stranke na kojoj ćemo o tome razgovarati. Danas smo poslali dopis Demokratskoj fronti da se odgodi sastanak u utorak u 11 sati do naše sjednice Predsjedništva", kazao je Kojović.

Mada se prijedlog Željka Komšića doimao kao sulud predstavnicima ostalih građanskih stranaka, u prvom redu predstavnicima SDP-a, predsjednik Naše stranke nije bio voljan da se očituje o navedenoj inicijativi.

"Ne bih ništa komentarisao dok se ne održi sjednica Predsjedništva Naše stranke", kazao je Predrag Kojović u kratkoj telefonskoj izjavi za Klix.ba.

Podsjećamo, SDP BiH je odbio prijedlog DF-a o ujedinjenju ljevice kroz formiranje nove stranke, uz ostalo i zato što on podrazumijeva ukidanje postojećih građanskih stranaka. Iz SDP-a BiH su pozvali Željka Komšića da povuče svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

Stav predstavnika Naše stranke bit će poznat tek u utorak, 20. marta 2018. godine, mada se prema raspoloženju unutar stranke može kazati da će njihovo stajalište biti slično stajalištu SDP-a BiH.