Iz budžeta Općine Centar
139

Narodnoj kuhinji "Stari Grad" donirane 22 hiljade KM za nabavku paketa

A. Z.
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je u četvrtak Narodnu kuhinju "Stari Grad“ gdje je upraviteljici kuhinje Tetki Zilhi uručio protokol prema kojem se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja 22 hiljade maraka.

Sredstva su, s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa obezbijeđena za nabavku paketa socijalno ugroženom stanovništvu na području općine Centar Sarajevo.

Ajnadžić je istakao da timovi koji su formirani svakodnevno obilaze najugroženije penzionere i uručuju pakete sa higijenskim potrepštinama.

"Formirali smo nekoliko timova koji rade na terenu kako bi našim sugrađanima olakšali vanrednu situaciju koja nas je zadesila. Imamo timove koji na kućne adrese odnose higijenske potrepštine za najugroženije penzionere. Pored toga, volonteri na terenu vrše nabavke za penzionere koji su materijalno situirani, ali koji zbog mjera zabrane ne mogu izlaziti iz svojih domova. Uporedo sa time, putem sekretara i nadležnih službi evidentiramo sve one kojima je pomoć neophodna, a kako bi im u skladu sa mogućnostima mogli izaći u susret", naglasio je Ajnadžić.

Tetka Zilha je kazala da će donirana sredstva usmjeriti za kupovinu najnužnijih namirnica, te izrazila zahvalnost načelniku Ajnadžiću što je, pored redovnih sredstava koje je ova lokalna zajednica već donirala, u vrijeme vanredne situacije izdvojio i dodatna kako bi se pomoglo stanovnicima.