Zahtijevaju procesuiranje
26

Narodni front Zvornik traži od gradonačelnika da dokaže ako nije umiješan u napad na njihovog člana

N. V.
(Foto: BN)
(Foto: BN)
Povodom brutalnog prebijanja člana Glavnog odbora Narodnog fronta i urednika portala "Bolji Zvornik" Vladimira Ilića, Gradski odbor Narodnog fronta Zvornik najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja prema svojim članovima i traži od gradonačelnika da dokaže ukoliko nije umiješan u napad.
Oni, kao i njihova predsjednica Jelena Trivić, navode kako su SNSD-ovci napali Ilića, otkrivajući da su oni to veče sjedili s gradonačelnikom Zvornika Bojanom Ivanovićem.

"Pored poražavajućih vijesti o raznim vrstama nasilja u našem gradu, kojima smo svakodnevno izloženi, još više poražavajuća činjenica je da su napadači u ovom slučaju zaposlenici Gradske uprave Zvornik i istaknuti simpatizeri SNSD-a. Oba napadača tu noć su sjedili za stolom gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića, koji se u privatnom pozivu ogradio se od napadača i bilo kakve vrste nasilja, a kako bi nas ubijedio u tačnost njegove izjave, pozivamo ga da nam to i dokaže", poručili su oni.

Gradski odbor Narodnog fronta Zvornik zahtijeva da se oba napadača pod hitno suspenduju i sankcionišu, te da ćena taj način gradonačelnik dokazati da je istina ono što im je rekao.

"Poručujemo da su ovakvi oblici nasilnih udara na naše članove od strane pozicionih struktura nedopustive i mogu samo još više ojačati i ujediniti borbu za bolji i sigurniji Zvornik. Poštujemo zakon i vjerujemo da će institucije preduzeti sve neophodne mjere, u protivnom bit ćemo prinuđeni da se sami branimo svim raspoloživim sredstvima", kazali su.