Nastavak sjednice
0

Narodna skupština RS i danas o spornim izmjenama Zakona o javnom redu i miru

SRNA/Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bit će nastavljena danas, a fokus javnosti okrenut je ka Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu I miru.

Bit će razmatrani nacrti zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Republici Srpskoj i zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Također, bit će riječi o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi kojim je produžen rok do 30. juna 2021. godine za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama.

Poslanici Narodne skupštine razmatraće Nacrt zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske i Nacrt zakona o zaštiti od požara.

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 sati.

Podsjećamo, u utorak je održan prvi dio rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu I miru.

Poslanik Draško Stanivuković (PDP) je na sjednici fotografisao ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, poručivši da će postati profesionalni fotograf ako bude usvojena odluka o 60 dana zatvora za fotografisanje policije.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač kazao je da ne vidi ništa sporno u predloženim nacrtima zakona te kategorično kazao kako oni neće biti povučeni s dnevnog reda.