{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Narodna skupština RS-a danas o Inzkovoj odluci

S
22.6.2009. u 07:55
0
24
Narodna skupština RS-a danas o Inzkovoj odluci
0
Narodna skupština RS-a danas o Inzkovoj odluci
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (RS) danas će, u nastavku 31. sjednice, između ostalog, utvrditi stav povodom Inzkove odluke od prethodne subote.
Na dnevnom redu sjednice je Prijedlog strategije razvoja lokalne samouprave u RS za period 2009. - 2015. godine, saopšteno je parlamenta Srpske te realizacija Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije za prošlu, kao i Program potpunog stambenog zbrinjavanja ove populacije za 2009. godinu.

Pred poslanicima će se naći i Izvještaj o stanju u bankarskom sistemu RS za prošlu godinu i Izvještaj o poslovanju i rezultatima rada sa Finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo RS za prošlu godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i Izvještaj o saradnji institucija RS sa Haškim tribunalom za prva tri mjeseca ove godine, Informaciju o dugu RS sa stanjem na kraju prošle godine, Izvještaj Regulatorne komisije za energetiku RS o radu za prošlu godinu, Informaciju o realizaciji ugovornih obaveza iz ugovora o privatizaciji preduzeća iz oblasti naftne industrije Srpske, kao i Izvještaj Radio-televizije RS o poslovanju u 2008. i Plan rada za 2009. godinu.

Pretposljednja, četrnaesta tačka 31. sjednice Narodne skupštine RS, koja je počela 11. juna, je utvrđivanje stava povodom zahtjeva iz pisama visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka od 25. maja i 5. juna.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko stavio je u subotu van snage zaključke Narodne skupštine RS u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlašćenja sa RS na institucije BiH.

Narodna skupština RS je 14. maja usvojila Zaključke u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlašćenja sa RS na institucije BiH. Njihovim objavljivanjem u Službenom glasniku 15. juna, zaključci su stupili na snagu 16. juna.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 sati, a prema neslužbenim informacijama prisustvovat će joj i sam visoki predstavnik. Špekuliše se da bi poslanici ponovo mogli pokrenuti pitanje referenduma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: