|

Narod i Pravda ima novog vijećnika u Općini ilidža, pristupio Mirsad Madeško

Narod i Pravda ima novog vijećnika u Općini ilidža, pristupio Mirsad Madeško
323
M. N.
7.11.2019. u 12:49
12
komentara
323

dijeljenja
Narod i Pravda ima novog vijećnika u Općini ilidža, pristupio Mirsad Madeško
Mirsad Madeško zvanično je pristupio Narodu i Pravdi čime je ova stranka dobila još jednog vijećnika u Općinskom vijeću Ilidža.
Madeško je u proteklom periodu već djelovao u vijećničkom klubu zajedno sa članom Naroda i Pravde Tarikom Stambolićem. Ističe kako se već duži vremenski period borio protiv devastacije Ilidže koje vrši vladajuća struktura.

"Od samog ulaska u Općinsko vijeće Ilidža blisko sam sarađivao sa vijećnicima Nerminom Muzurom i Tarikom Stambolićem pa je zvanično učlanjenje u Narod i Pravdu prirodan završetak ranije započetih procesa. Narod i Pravdu sam podržavao od njenog osnivanja 2018. godine. Od samog početka zajedno smo se borili protiv urbicida koji se trenutno dešava na prostoru Ilidže", kaže Madeško.On ističe da je zajedno sa opozicijom bio i protiv regulacionog plana "Stup-Nukleus" koji je faktički omogućio i legalizirao urbicid na ovom području Ilidže koji još uvijek čeka na izgradnju osnovne infrastrukture kao što je osnovna škola.

"Nastojali smo ukazati na različite malverzacije, pozivali smo inspekciju i prijavljivali investitore koji su gradili devet iako je regulacionim planom odobreno osam spratova. Također, ukazivali smo i na loše planiranje i izvršenje budžeta", kaže Madeško.

Madeško je i u prošloj i u tekućoj godini vijećnik sa najviše pitanja i vijećničkih inicijativa u Općinskom vijeću Ilidža.

"Došlo je vrijeme da mladi preuzmu odgovornost, iskreni, pošteni koji nisu pod uticajem kao i da se stranački, organizirano svi građani bore protiv ovakvog korumpiranog sistema koji je okružen nepotizmom. Izlaz u tome jedino može dati stranka Narod i Pravda koja se bori za dobrobit svih građanki i građana u BiH", dodao je Madeško.

Mirsad Madeško rođen je 1987. godine. Završio je magisterij na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a trenutno je doktorant na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu. Oženjen je i otac jednog djeteta. Aktivno govori engleski jezik, član je Gorske službe spašavanja "Stanica Sarajevo", član je Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme "Bosanskohercegovački komitet CIGRE".

Specijaliziran je u projektima energetskog sektora u Bosni i Hercegovini s fokusom na zaštitu od požara, projekte zaštite od požara, elektroenergetske sisteme, energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije, energetski pregled i alarmne sisteme kao i iskustvo u strategijskim, pravnim, okolišnim i institucionalnim pitanjima u energetskom sektoru.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...