Prognoze stranice www.yr.no
0

Narednog petka će temperatura u Sarajevu biti 13 stepeni

Piše: J. H.
Norveška internet stranica za prognozu vremena u Evropi www.yr.no, jedna od najpopularnijih i najpoznatijih stranica za vremensku prognozu, za narednu sedmicu predviđa toplije vrijeme u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Tako će, ako je vjerovati ovoj stranici, u petak u Sarajevu biti 13 stepeni.

Meteorolog Federalnog meteorološkog zavoda, Željko Majstorović, prognozira lagani porast temperature zraka do kraja ovog mjeseca.

"To je dobro jer će se snijeg topiti polako. Što se tiče temperatura, tu će biti svega pomalo. Možemo očekitavi kišu, snijeg, susnježicu, ali i sunčano vrijeme. Temeprature će se povremeno spuštati ispod nule, što je najpovoljnija varijanta", kaže Majstorović.

Norveška internet stranica za prognoziranje vremena najvaljuje drastično povećanje temperatura u Sarajevu naredne sedmice. Prema www.yr.no temperatura će narednog četvrtka biti 10 stepeni, dok će u petak biti tri stepena toplije.

Već u subotu, temperatura će biti 4 stepena, a u nedjelju stepen manje. Majstorović kaže kako je sve moguće, ali da ipak pratimo prognoze na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

"Ono što je sigurno jeste da ćemo udisati relativno svjež zrak, a vrijeme će biti promjenjivo", kazao je Majstorović.