Vremenska prognoza
15

Narednih dana u BiH oblačno vrijeme s kišom ili snijegom

Klix.ba
Oblačno vrijeme s kišom i snijegom obilježit će vikend i početak naredne sedmice. Temperature neće biti niske, ali će vremenske prilike zahtijevati nešto topliju odjeću i kišobrane.

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa snijegom, a u ostalim djelovima sa kišom. U 7 sati je u Bihaću, Gradačcu, Jajcu, Prijedoru i Sanskom Mostu izmjereno 0 stepeni, a najtoplije je bilo u Neumu gdje je izmjereno 15 stepeni.

Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, padom temperature zraka, kiša će u centralnim i sjeveroistočnim područjim prelazit u susnježicu ili snijeg.

U subotu u Hercegovini, centralnim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 70 do 90 km/h. U poslijepodnevnim satima jugo će oslabiti. Temperatura zraka u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima zemlje između 0 i 4, a u ostatku zemlje temperatura zraka između 6 i 12, na jugu i do 14 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana i tokom noći, padom temperature zraka, kiša može prelazit u susnježicu i snijeg. Temperatura zraka između 8 i 11 stupnjeva.

U nedjelju će u Bosni padati slab snijeg ili susnježica. Od sredine dana prema večernjim satima u nizinama će padati i slaba kiša. U Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim lokalnim pljuskovima.

U Hercegovini će puhati slabo jugo koje će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 4, a u Hercegovini temperatura zraka između 4 i 9 stepeni.

Slično vrijeme zadržat će se i početkom naredne sedmice.

Tako će u Bosni u ponedjeljak biti pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčanije prije podne, zatim se očekuje naoblačenje od sredine dana.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U utorak se očekuju nove padavine i to od poslijepodnevnih sati. Ispočetka kiša, koja će do kraja dana u Krajini i zapadnim područjima preći u snijeg. Na planinama će padati snijeg.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.