Ljetne kiše
62

Narednih dana u BiH nestabilno vrijeme, u petak temperature do 33 stepena

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

Prijepodne lokalni pljuskovi su mogući prvo u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, a od sredine dana prema večernjim satima pljuskovi se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 16, na jugu do 19, a najviša dnevna većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Bosni i Hercegovini će u četvrtak, 27. jula biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima slabiji lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine i zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu do 18, a najviša dnevna između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u petak, 28. jula, prognozira se sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab, promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu od 15 do 19, a najviša dnevna između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.