Stiglo je proljeće
202

Narednih dana u BiH nas očekuje stabilno i sunčano vrijeme

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U narednim danima na području BiH bit će stabilno i sunčano vrijeme koje će se zadržati sve do petka.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FBiH) sutra se u Hercegovini očekuje više oblačnosti, kao i u zapadnim i jugozapadnim dijelovima Bosne. U većem dijelu Bosne bit će sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 5 i 10 stepeni celzija, a najviša dnevna bit će između 16 i 22 stepena.

Isto vrijeme očekuje nas i u srijedu kada će na području cijele BiH biti sunčano uz malu oblačnost. Vjetar će biti slab umjerenog intenziteta, a najniža jutarnja temperatura kretat će se od 4 do 8 stepeni celzija, a na jugu zemlje do 10 stepeni. Njaviša dnevna temperatura zraka bit će između 19 i 24 stepena.

U četvrtak će prije podne biti sunčano, dok se u drugoj polovini dana prognozira pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima u Bosni. Nešto jači pljuskovi očekuju se u Krajini, kao i na sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Bez obzira na nestabilno vrijeme neće doći do smanjenja temperatura zraka te će se jutarnje kretati od 5 do 9 stepeni, a dnevne od 19 do 25 stepeni.

I u petak će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme sa slabijom kišom prije podne. Vjetar će biti slabijeg intenziteta, a najniža jutarnja temperatura bit će od 5 do 10 stepeni, dok će se najviša dnevna kretati između 15 i 21 stepen.