Harem Alipašine džamije
0

Naredne sedmice sahrana Avde Palića

SRNA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Razultati DNK-analize potvrdili su da tijelo ekshumirano prije osam godina iz grobnice u Vragolovima kod Rogatice pripada pukovniku Armije BiH i ratnom komandantu Žepe Avdi Paliću, tako da je već sljedeće sedmice moguća sahrana njegovih posmrtnih ostataka.

''Oslobođenje'' piše da će danas identifikaciju Palićevih posmrtnih ostataka obaviti i tužilac Kantona Sarajevo Aida Ćatović.

Nakon što porodica i zvanično  prihvati rezultate DNK-a nalize njegovih posmrtnih ostataka, trebalo bi da započnu  pripreme za sahranu Avde Palića, što će se, najvjerovatnije, desiti sredinom sljedeće sedmice.  

 Palićeva  supruga  Esma kaže da   joj je  obećano da će tijelo njenog muža biti sahranjeno u haremu Alipašine džamije u Sarajevu, što je bila želja porodice.  

Avdo Palić nestao je u Žepi 28. jula 1995. godine. Njegovo tijelo ekshumirano je prije osam godina u masovnoj grobnici Gajevi u selu Vragolovi kod Rogatice i smješteno u Visoko.    Palićevo tijelo identifikovano je tek  početkom  avgusta,  a sve  prethodne   godine vršen je   pritisak na RS da pronađe njegove   posmrtne ostatke.