|

Narcisu Piriću i saradnicima određen jednomjesečni pritvor

Narcisu Piriću i saradnicima određen jednomjesečni pritvor
0
Piše: D. Brkić
26.12.2013. u 14:29
3
komentara
0

dijeljenja
Narcisu Piriću i saradnicima određen jednomjesečni pritvor
Kantonalni sud u Tuzli odredio je mjeru jednomjesečnog pritvora za Narcisa Pirića (27) iz Tuzle i njegove saradnike, koji se dovode u vezu s neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.
Pirić i saradnici uhapšeni su u akciju MUP-a TK u ponedjeljak nakon pretresa na devet lokacija u Tuzli i Lukavcu.

Pored Pirića pritvor je određen i za Jasmina Biberovića (43), Almedina Salihovića (24), Jasmina Suljića (26), Davora Rangla (24), Almira Paočića (27), Nedima Serhatlića (29) i Anela Karića (24).

U Kantonalnom tužilaštvu TK navode kako se osnovano sumnja da je Pirić organizovao grupu koja je u periodu od nekoliko mjeseci nabavljala i prodavala drogu amfetanin većem broju konzumenata sa područja TK.

Jedan od uhapšenih, Davor Rangl, uskoro će na suđenje zbog izazivanja opće opasnosti i neovlaštenog držanja naoružanja i eksplozivnih materija. Naime, on je 6. februara u Džafer Mahali bacio bombu ispred Safeta Delibegovića (56) i Rizaha Moranjkića (36).

Nakon potvrđivanja optužnice Ranglu je omogućeno da se brani sa slobode, ali je ponovo uhapšen zbog dilanja droge zajedno sa ostatkom grupe Narcisa Pirića.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...