BiH
0

Narcisu Piriću i saradnicima određen jednomjesečni pritvor

Piše: D. Brkić
Kantonalni sud u Tuzli odredio je mjeru jednomjesečnog pritvora za Narcisa Pirića (27) iz Tuzle i njegove saradnike, koji se dovode u vezu s neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Pirić i saradnici uhapšeni su u akciju MUP-a TK u ponedjeljak nakon pretresa na devet lokacija u Tuzli i Lukavcu.

Pored Pirića pritvor je određen i za Jasmina Biberovića (43), Almedina Salihovića (24), Jasmina Suljića (26), Davora Rangla (24), Almira Paočića (27), Nedima Serhatlića (29) i Anela Karića (24).

U Kantonalnom tužilaštvu TK navode kako se osnovano sumnja da je Pirić organizovao grupu koja je u periodu od nekoliko mjeseci nabavljala i prodavala drogu amfetanin većem broju konzumenata sa područja TK.

Jedan od uhapšenih, Davor Rangl, uskoro će na suđenje zbog izazivanja opće opasnosti i neovlaštenog držanja naoružanja i eksplozivnih materija. Naime, on je 6. februara u Džafer Mahali bacio bombu ispred Safeta Delibegovića (56) i Rizaha Moranjkića (36).

Nakon potvrđivanja optužnice Ranglu je omogućeno da se brani sa slobode, ali je ponovo uhapšen zbog dilanja droge zajedno sa ostatkom grupe Narcisa Pirića.