BiH
1

Napretkov Svečani uskrsni koncert u subotu u Domu OSBiH

FENA
Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" i ove će godine tradicionalno organizirati Svečani uskrsni koncert, koji će biti održan 14. aprila u Domu Oružanih snaga BiH.

Koncert organizira HKD "Napredak" u saradnji s nadaleko poznatim Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Mješovitim zborom "Libertas".

Gosti iz Dubrovnika su dobitnici nekoliko prestižnih nagrada na mnogim svjetskim takmičenjima, saopćeno je iz "Napretka".

Dubrovački simfonijski orkestar će zajedno s Mješovitim zborom "Libertas" i solisticom Dubravkom Hilje izvoditi tradicionalne uskrsne pjesme, a sve pod dirigentskom palicom Viktora Lenerta, pod čijim je umjetničkim vodstvom znatno proširen repertoar, posebno pjesmama za samostalne nastupe.

Ambasadori su kulture grada Dubrovnika, a od posebnog je značaja činjenica da je Dubrovnik bratimljeni grad sa Sarajevom od 2006. godine, te na ovaj način daju doprinos kulturnom naslijeđu BiH i Hrvatske.

Ulaz na koncert je slobodan, a za vrijeme koncerta će svi posjetitelji imati priliku dati novčani doprinos "Napretkovoj" fondaciji za Sveučilište i stipendiranje, koja iz godine u godinu stipendira vrijedne i nadarene studente širom BiH.