Detalji napada u Novom Pazaru
0

Napadnuti novinari FTV snimali mjesto gdje je klanjao Jašarević

SRNA
Novi Pazar
Novi Pazar
Novinar Avdo Avdić iz ekipe Federalne TV (FTV) potvrdio je da su danas napadnuti u Novom Pazaru prilikom snimanja prilaza novopazarskoj vehabijskoj zajednici - džematu, u kojem je ranije klanjao Mevlid Jašarević, napadač na Ambasadu SAD u Sarajevu.

Avdić je za Tanjug rekao je da im je tokom snimanja prišao Abit Podbičanin, koji rukovodi džematom, i zatražio da izbrišu sve što su snimili jer nije zadovoljan dosadašnjim izvještavanjem FTV-a.

Pošto su odbili da obrišu snimak, Podbičanin je, kako je naveo Avdić, riješio da uništi kameru. On je potvrdio da su snimili samo prilaz ulice u kojoj se nalazi Udruženje islamske omladine. 
	
Službenici policijske uprave u Novom Pazaru odredili su zadržavanje do 48 sati Abidu P. (33) i Izudinu C. (23) iz Novog Pazara zbog nasilničkog ponašanja i uništenja i oštećenja tuđih stvari.

Oni su osumnjičeni da su danas oko 12.00 sati u Sutjeskoj ulici u Novom Pazaru nasrnuli na ekipu FTV, koja je snimala reportažu za svoju emisiju i tom prilikom oštetili su kameru snimatelja, saopšteno je Srni iz Policijske uprave u Novom Pazaru.