Čelnici Hrvatske koalicije
0

"Napad u Orašju je politički motiviran"

FENA
Čelnici Hrvatske koalicije HDZ 1990-HSP BiH izjavili su danas u Mostaru kako je napad na dužnosnike HDZ-a 1990 i prostorije te stranke u Orašju politički motiviran, te su pozvali nadležne institucije da pronađu počinitelje i nalogodavce tog terorističkog čina.

Predstavnik Hrvatske koalicije HDZ 1990-HSP BiH Božo Ljubić je, na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru, kazao kako oružani napad na prostorije HDZ-a 1990 i dužnosnike te stranke treba zabrinuti sve u BiH pa i šire jer se radi o jednom terorističkom činu napada na živote i imovinu visokih dužnosnika HDZ 1990 i Federacije BiH.

Dodao je kako se napad dogodio u situaciji kada je jasno da Hrvatska koalicija HDZ 1990-HSP BiH pobjeđuje u Posavini.

Po Ljubićevim riječima, organi istrage moraju posao dovesti do kraja, od počinitelja do nalogodavaca.

"Moguće je da je kalašnjikov držala osoba niske inteligencije i niskoga praga za nasilje, ali okidač su povlačili oni koji u ovoj kampanji siju govor mržnje", istaknuo je Ljubić.

On je posjetio i na uništavanje plakata Hrvatske koalicije u Hercegovini i njihovog predsjedničkog kandidata, što po njegovom mišljenju, jasno govori o političkoj pozadini napada.

Federalni ministar rada i socijalne politike Perica Jelečević koji je i osobno bio meta napada, kazao je kako se radi o klasičnom terorističkom aktu s političkom pozadinom.

Dodao je kako je i ranije dobivao verbalna upozorenja koja je prenio policiji te da su se prijetnje odnosile na osnivanje HDZ-a 1990 kao novog političkog subjekta.

Čitav ovaj nemili događaj govori da je ovdje napadnuta stranka, odnosno politika, mišnjenja je Jelečević, dok je kandidat Hrvatske koalicije HDZ 1990-HSP-a BiH za člana predsjedništva BiH Martin Raguž istaknuo kako se takav scenarij uklapa u ogromnu nervozu njihovih političkih konkurenata.